School in actie

Hoe motiveer jij jouw collega’s om mee te werken aan BeverZaken?

School: 
KA Denderleeuw

Dag van de leerling

Hieronder vind je een filmpje voor de leerlingen van het KA Denderleeuw om hen warm te maken voor de actie als afsluiter van het vrij podium op de Dag van de leerling (aka dag van de diversiteit). 

School: 
KA Denderleeuw

CDO Heist-op-den-Berg kookt met anderstaligen


Vrijdag maakten de leerlingen van het CDO Heist-op-den-Berg wafels klaar met en voor de anderstalige mensen van de Babbelberg.

School: 
claudine.vanderbeek@telenet.be

Hoe maak je je project zichtbaar op school?

Om iedereen nog eens wakker te schudden na de kerstvakantie, heeft Sien De Coster van het KA Denderleeuw grote banners laten maken met alle leerlingen en leerkrachten (en middenkader) erop en met duidelijke, korte slogans. Op de 4de banner mogen leerlingen zelf mannetjes of vrouwtjes tekenen en hun eigen diverse school creëren. 

Initiatieven met beelden, en zeker diegenen waar de leerlingen zelf in zitten verwerkt, spreken een breed publiek aan en brengt het topic net iets meer in de kijker.

School: 
KA Denderleeuw

Ook Lisa Verhelst, leerkracht PAV op onze BeverZaken-school COOVI ging het onderwerp niet uit de weg. Ze praatte er op een open manier over met haar leerlingen.

School: 
Elishout 3

Atheneum Brussel start als eerste met BeverZaken

Atheneum Brussel werkte als eerste school een BeverZakentraject uit. De leerlingen en leerkrachten van het derde jaar werkten een hele week intens rond de vluchtelingenproblematiek. Zij verdiepten zich vooral in de problematiek van de onbegeleide minderjarigen, die zich hebben verenigd in het Kids Parlement.

School: 
Atheneum Brussel